Codul Rutier: ai voie sa conduci dupa o bere

de / 25 Ian 2014 / Postat in Stiri

Codul rutier urmeaza sa se modifice din nou. Daca amenzile vor creste semnificativ si legile vor fi mai drastice cu cei care nu-si platesc amenzile sau produc accidente grave, balanta se inclina si in partea cealalta.

Premierul Romaniei, Victor Ponta, a anuntat ca "Pana la 0,2 (miligrame alcool pur in aerul expirat - n.r.) nu e nici macar contraventie. 0,2 inseamna un pahar de bere. Dar de la 0,5 in sus - nu 0,8 - sa fie infractiune, exact cum se intampla in toata Europa - pana la 0,2 vorbesc de omul obisnuit care se duce la o nunta si gusta la un pahar de vin, nu e nici macar contraventie. Dar de la 0,2 la 0,5 e contraventie, se suspenda permisul, iar de la 0,5 e infractiune", a declarat Victor Ponta. El a precizat ca a lucrat cu echipa ministrului de Interne astfel incat noul Cod rutier sa-si atinga scopul, respectiv acela al sigurantei mai mari pe sosele.

In Romania principalele cauze ale accidentelor rutiere grave soldate cu morti sunt viteza excesiva si condusul sub influenta bauturilor alcoolice.

Tu ce parere ai? Crezi ca se va abuza de aceasta noua prevedere? Lasa un comentariu mai jos!


Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici