5 sfaturi despre cum sa inveti mai usor pentru examenul auto

de / Postat in Sfaturi utile

Majoritatea celor care invata pentru examenul auto se plang ca citesc legislatia rutiera de doua, chiar de trei ori, si nu inteleg nimic. Este adevarat, in Romania nu exista un Cod Rutier clar si legislatia se modifica foarte des, iar materialele didactice sunt defapt niste legi si ordonante de urgenta care texte nu tocmai prietenoase. Proba teoretica este dificila si ai nevoie de minim 22 de raspunsuri corecte din 26. In comparatie cu un examen de la scoala, nota minima de trecere este de 8,46!

1. Fii motivat

Nu poti invata bine daca nu stii pentru ce inveti si amani mereu studiul pe alta data. Unora le place sa invete, altora, nu. Gandeste-te bine si fa-ti o lista de motive pentru care ti-ar placea sa ai permis de conducere. Ia un pix si o coala de hartie si scrie. Ce vreau sa devin? Cum vreau sa traiesc? Am nevoie de permis? Cum vreau sa fiu privit de cei din familia mea si de ceilalti: prieteni, cunostinte, vecini, colegi de munca, rudele viitorului sot sau ale viitoarei sotii? Chiar daca esti inca departe de tinta, vei ajunge acolo! Raspunsurile la aceste intrebari sunt motivatia principala pentru a invata.

Pastreaza lista pe care ai completat-o! Verifica-ti motivatia in fiecare zi. Vei vedea ca se va mai modifica, dar iti va prinde bine in general in viata. Va fi ca un GPS.

2. Fii pregatit fizic

In general cand inveti, trebuie sa fii odihnit fizic si cu mintea limpede. Asta inseamna ca trebuie sa ai un program de somn si de odihna. Cu unele variatii, in functie de varsta si de programul zilnic, trebuie sa dormi cel putin 7-8 ore pe noapte.

3. Pregateste-ti locul studiu

Locul in care inveti are nevoie de organizare. Pregateste-ti locul de invatat! Oriunde ar fi el, trebuie sa fie curat, aerisit, nici prea cald, nici prea rece. Daca inveti in camera in care dormi, fa-ti patul intai! Pregateste inainte de a incepe sa inveti cartile necesare, site-urile cu resurse utile. Nu invata cu TV-ul pornit sau cu muzica agitata si data la volumul maxim! Daca vrei un fond muzical, in surdina, invata cu muzica relaxanta, chillout.

Daca nu-ti place sa inveti singur sau consideri ca un prieten sau un membru al familiei cu carnet te-ar ajuta, atunci apeleaza cu incredere la studiul in grup.

4. Planificarea

Fa-ti planurile cu grija! Citeste teoria pe capitole, apoi rezolva chestionarele pentru capitolul respectiv. Vezi aici chestionarele pe categorii. Ai grija unde faci chestionare, sunt multe site-uri “fantoma” care contin multe greseli care te vor deruta si poti sa pici examenul!

Recapituleaza periodic ce ai invatat. Recapitularea are cea mai mare importanta pentru memorarea cunostintelor pe o perioada lunga de timp. Nu uita ca la examen nu vei avea intrebari din ultimul capitol sau din capitolul preferat tie, ci din toata legislatia rutiera.

Poti sa inveti tot ce trebuie sa stii la examenul auto cu ajutorul Cursului de legislatie rutiera.

5. Relaxeaza-te

Fa pauze pentru odihna de 15 minute la fiecare 45 de minute de invatare. In pauza fii activ. Poti sa faci cateva miscari de gimnastica sau cateva ture de bloc. Poti sa duci gunoiul, sa stergi praful sau sa speli vasele! In pauze, nu te uita la TV, lasa e-mail-ul, telefonul sau Facebook-ul :)

Rezerva-ti o zi pentru odihna si relaxare totala. De exemplu duminica.

Citeste si cele 10 sfaturi pentru a trece examenul de conducere.


Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici