Chestionare auto categoria C

Fiecare chestionar contine intrebari unice. Intrebarile nu se repeta in chestionare. Iti recomandam sa completezi toate chestionarele. Conecteaza-te in contul tau si vezi istoricul chestionarele complete. Daca nu ai cont te poti inscrie aici.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Vezi explicatiile la toate intrebarile de la examen!

Trimite acum un SMS cu textul PDC la
7413 (Vodafone, Telekom) 1377 (Orange)


Primesti acces pentru sapte zile. Costul unui SMS este de 3 euro, TVA inclus.

Chestionarele auto sunt actualizate conform ultimelor modificari din Codul Rutier.

Formatul de chestionare si teste drpciv simuleaza examenul pe calculator. Intrebarile sunt cele de la examen, insa in alta ordine.


Permisul de conducere Categoria C

Categoria C

Autovehiculul, altul decat cele din categoria D sau D1, a carui masa totala maxima autorizata este mai mare de 3.500 kg si care sunt proiectate si construite pentru transportul a maximum 8 pasageri in afara conducatorului auto. Ansamblul format dintr-un autovehicul din categoria C si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg.
Conditii: 21 de ani impliniti.

Categoria CE

Ansamblul de vehicule constand dintr-un autovehicul tragator din categoria C si o remorca sau semiremorca a carei masa totala maxima autorizata este mai mare de 750 kg.
Conditii: 21 de ani impliniti.

Categoria C1

Autovehiculul, altul decat cel din categoria D sau D1, a carui masa totala maxima autorizata depaseste 3.500 kg, dar nu mai mare de 7.500 kg, si care este proiectat si construit pentru transportul a maximum 8 pasageri in afara de conducatorul auto. Autovehiculului din aceasta categorie i se poate atasa o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg.
Conditii: 21 de ani impliniti.

Categoria C1E

Ansamblul de vehicule constand dintr-un autovehicul tragator din categoria C1 si o remorca sau semiremorca a carei masa totala maxima autorizata este mai mare de 750 kg, cu condiţia ca masa totala maxima autorizata a ansamblului sa nu depaseasca 12.000 kg. Ansamblurile de vehicule in care vehiculul tragator face parte din categoria B, iar remorca sau semiremorca sa are o masa totala maxima autorizata de peste 3500 kg, cu condiţia ca masa totala maxima autorizata a ansamblului sa nu depaseasca 12.000 kg.
Conditii: 21 de ani impliniti.

Cursul auto
Cursul pentru obtinerea permisului auto categoria C dureaza cel putin 11 saptamani.

Taxe
Taxele de scolarizare difera de la o scoala de soferi la alta.

  • contravaloarea permisului de conducere - 68 lei (C.E.C. sau B.C.R.)
  • taxa de examinare pentru primele trei examene - 24 lei (C.E.C., B.C.R. sau trezorerie)
  • in cazul in care candidatul a fost respins de trei ori, pentru o noua examinare se achita o taxa de 72 lei indiferent de categoria la care sustine examenul. (C.E.C., B.C.R. sau trezorerie)
  • persoanele carora le-a fost anulat permisul de conducere si doresc redobandirea acestuia vor achita taxa de 72 lei indiferent de categorie. (C.E.C., B.C.R. sau trezorerie)

Conditii pentru inscriere

  • trebuie sa ai obligatoriu permis de conducere categoria B
  • sa din punct de vedere medical si psihologic
  • sa ai minim varsta de 21 de ani
  • sa nu fi fost condamnat definitiv pentru infractiunile prevazute la art. 24 din O.U.G. 195/2002

Dosarul de examen

  • fisa de scolarizare eliberata de scoala
  • cerere de inscriere la examen (se elibereaza de catre scoala de soferi)
  • fisa medicala - efectuata in cadrul scolii sau la unitati din cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (daca se doreste si obtinerea atestatului profesional)
  • cazier judiciar (cu mentiunea: pentru examen auto)
  • chitanta care reprezinta contravaloarea permisului de conducere, platita la C.E.C. sau Trezorerie
  • 1 fotografie color tip permis de conducere
  • copii xerox: carte (buletin) de identitate, dovada studii, permis de conducere (daca este cazul)
  • chitantele care fac dovada achitarii integrale a taxelor de scolarizare

Inscrierea la examen
In mod normal trebuie sa depui personal dosarul la SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE SI INMATRICULARE A VEHICULELOR din judetul in care ai domiciliul.

Examenul auto
Examenul consta intr-o proba teoretica si una practica.

Proba teoretica se sustine pe calculator si consta in rezolvarea unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie ce contine 26 intrebari si a unui chestionar cu intrebari specifice care contine 11 intrebari. Timpul alocat rezolvarii chestionarului de cunoastere a regulilor de circulatie este de 30 de minute, iar al celui pentru reguli speciale, de 15 minute. Dupa cinci raspunsuri gresite, proba teoretica se intrerupe automat. Pentru a promova examenul teoretic sunt necesare minimum 22 intrebari corect rezolvate din chestionarul cu 26 intrebari si minimum 8 intrebari corect rezolvate din chestionarul cu 11 intrebari.

Proba practica consta in conducerea autocamionului in traseu. Pentru obtinerea categoriei CE, se ataseaza la autocamion si remorca. Examenul pentru fiecare categorie are loc in zile diferite.

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici