10 sfaturi pentru a economisi carburant


Dacă portofelul suferă ori de câte ori doriţi să faceţi plinul la pompă, încercaţi să aplicaţi aceste mici dar eficiente schimbări în stilul dumneavoastră de condus. Veţi economisi carburant și veţi face economii și la bani, ca să nu mai amintim de gestul pozitiv pe care îl faceţi faţă de mediu


1. Rulaţi la viteză constantă
Evitaţi accelerările și frânările bruște. Mențineți o viteză de rulare constantă și evitaţi frânările și demarajele care suprasolicită motorul. 

2. Fiţi atenţi la treapta de viteză
Schimbaţi viteza între 2.000 și 2.500 RPM pentru a menţine cât mai scăzută viteza motorului și a asigura funcţionarea optimă a acestuia.

3. Verificaţi presiunea
Este extrem de important să rulaţi cu anvelopele umflate la o presiune corectă; o presiune prea mică măreşte consumul de carburant, în timp ce o presiune prea mare reduce aderența acestora. 

4. Conduceţi anticipativ
Condusul anticipativ reprezintă cel mai sigur mod de deplasare, deoarece vă permite să mențineți o viteză constantă și să evitaţi consumul inutil de carburant.

5. Folosiţi cu măsură aerul condiţionat
Folosiţi mai puțin aerul condiţionat, în special în oraş unde filtrele de aer sunt setate la maximum și consumă foarte mult din energia vehiculului.

6. Țineți ferestrele închise la viteze mari
Pe şosea, chiar și un singur geam deschis creşte consumul de carburant deoarece aerul care intră în maşină creează un efect de frânare. 

7. V-aţi oprit? Opriţi și motorul
Procedaţi ca un şofer de taxi și opriţi motorul atunci când staționați. De exemplu, atunci când vă aflaţi într-un ambuteiaj sau așteptați la barieră.

8. Evitaţi excesele
Nu încărcați vehiculul prea mult. Creşterea încărcăturii duce la creşterea consumului de carburant și a emisiilor poluante. Scoateţi toate accesoriile pe care nu le folosiţi, de exemplu portbagajul montat pe capota maşinii, deoarece acestea creează un efect de frânare.

9. Nu folosiţi gadgeturi
Conectarea dispozitivelor electrice, cum ar fi telefoane mobile și încărcătoare MP3, consumă energie și carburant. Evitaţi să folosiţi gadgeturile electronice în maşină.
 
10. Și poate cel mai important... alegeţi anvelope care economisesc energie
Anvelopele influenţează în mod direct consumul de carburant. Un rezervor din patru este consumat de anvelope. 

Înarmat cu toate aceste sfaturi, puteţi să reduceţi cheltuielile cu consumul de carburant și să protejaţi mediul. Acum vă puteţi deplasa folosind mai puţină energie.  

Informaţii oferite de MICHELIN


ÎMI POATE OFERI O ANVELOPĂ TOT CEEA CE ÎMI ESTE NECESAR?

INFORMAŢII DE BAZĂ REFERITOARE LA ANVELOPE

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici