Cumpăraţi inteligent: alegeţi anvelope mai bune care asigură un preţ mai redus pe kilometru

Anvelope economie

Cu toţii ne dorim să încheiem o afacere profitabilă. Atunci când este vorba de anvelope, afacerea cea mai profitabilă ar putea fi cea în care se optează pentru o anvelopă cu un preţ ceva mai crescut. De ce? Pentru că preţul pe kilometru va fi mai scăzut pe toată durata de viaţă a anvelopei. Nu uitaţi!  Cheltuiţi mai mult acum pentru a achiziționa o anvelopă care vă va ajuta să faceţi economii pe toată perioada în care o veţi folosi. Această achiziţie se va dovedi mult mai profitabilă. 

Gândiți pe termen lung

De la distanţă, toate anvelopele par la fel dar, de aproape, diferenţele sunt majore. Aşa că, înainte de a decide în ce tip de anvelopă veţi investi, interesaţi-vă care sunt anvelopele care durează mai mult și care consumă mai puțin carburant. Pe termen lung, o astfel de investiţie se va dovedi mult mai profitabilă.

De exemplu, dacă anvelopa A costă 100 euro și durează 45.000 km, în timp ce anvelopa B costă 85 euro și durează 30.000km, care este opţiunea cea mai bună? Anvelopa A, deoarece preţul pentru 1.000 km este de 2,2 euro, în timp ce costul pentru 1.000 km la anvelopa B este de 2,8 euro. Chiar dacă are un preţ de cumpărare mai mare, anvelopa A va costa în cele din urmă mai puțin, deoarece ea va dura mai mult.

Există și anvelope cu tehnologie avansată care asigură creşterea longevităţii acestora cu 10.000 km. În medie, aceasta înseamnă un an suplimentar de rulare. Și atunci, dacă puteţi parcurge o distanţă cu 25% mai mare, aceasta echivalează cu preţul unei anvelope din patru!

Un alt avantaj este acela că o durată mai mare de viaţă a anvelopei înseamnă un impact mai redus asupra mediului deoarece consumul de materii prime este redus și numărul anvelopelor reciclate scade. 

Anvelopele care economisesc carburant economisesc de fapt bani 

Imediat după punerea în mişcare, anvelopele încep să consume energie. Pentru a fi sigure, anvelopele trebuie să fie aderente. În timpul deplasării, cauciucul se încălzeşte și se poate înmuia, rezistenţa la rulare crescând în acest mod. O rezistenţă la rulare crescută determină o creştere a consumului de carburant. 

Știați că un rezervor din cinci este consumat exclusiv de anvelope? Anvelopele consumă carburant, acest lucru nu poate fi împiedicat dar, prin reducerea rezistenţei la rulare, acest consum poate fi redus, iar emisiile de CO2 pot fi scăzute. 

Comparând preţul unei anvelope pe kilometru cu preţul iniţial de achiziţie, se poate obţine o imagine corectă a preţului real. O anvelopă care oferă o longevitate mai mare și asigură un consum redus de carburant reprezintă o investiţie mai profitabilă pe termen lung, atât pentru dumneavoastră cât și pentru vehiculul pe care îl conduceţi.

Informaţii oferite de MICHELIN


ÎMI POATE OFERI O ANVELOPĂ TOT CEEA CE ÎMI ESTE NECESAR?

INFORMAŢII DE BAZĂ REFERITOARE LA ANVELOPE

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici