De ce ar trebui să vă intereseze anvelopele?

Anvelope ploaie

Anvelopele reprezintă singurul punct de contact al vehiculului cu solul. Nu uitaţi! Indiferent de cât de atrăgător este design-ul maşinii, cât de bine reglat este motorul sau chiar cât de experimentat este şoferul, anvelopele reprezintă prima linie de apărare din punct de vedere al siguranţei. Familia dumneavoastră este extrem de importantă, astfel încât alegerea anvelopei potrivite este esenţială.

Fiecare anvelopă este diferită

Alegerea anvelopei potrivite schimbă totul. Dar de unde aţi putea începe? Noi vă recomandăm să optați pentru o marcă în care aveţi încredere. În zilele noastre, anvelopele sunt un produs de înaltă tehnologie, iar mărcile cele mai bune se remarcă prin performanţe de excepţie din punct de vedere al siguranţei, longevităţii și al economiei de carburant. Alegerea unei anvelope mai puțin performante reprezintă un compromis riscant și costisitor. Pe de altă parte, chiar dacă veţi investi mai mult pentru a achiziţiona o anvelopă mai bună, această investiţie se va dovedi mult mai rentabilă în timp.

Siguranţa trebuie să primeze

Știți acest lucru din instinct: siguranţa este cea mai importantă. Chiar dacă deplasările dumneavoastră sunt în mare parte unele de rutină, nu puteţi şti niciodată ce situaţii neprevăzute pot apărea. O anvelopă concepută special pentru siguranţă optimă va ”muşca” pur și simplu din asfalt, permițându-vă să frânați eficient, în timp util. O anvelopă mai bună va reduce distanţa de frânare în caz de urgenţă. Gândiți-vă la acest lucru atunci când veţi alege următorul set de anvelope. 

Economisiţi bani: alegeţi anvelope care reduc consumul de carburant

O anvelopă trebuie să fie aderentă în viraje și trebuie să frâneze eficient, dar o rezistenţă crescută la rulare va duce la creşterea consumului de carburant. Reducerea rezistenţei la rulare a devenit obiectul unei competiţii acerbe între echipele de cercetare şi dezvoltare ale constructorilor de anvelope. Și care sunt veştile bune pentru consumatori? Ultimele generaţii de anvelope și-au dovedit eficienţa în reducerea rezistenţei la rulare, fără a compromite cu nimic siguranţa. Unul dintre secrete îl constituie introducerea siliciului în compoziţia anvelopei. 

Aveţi în vedere beneficiile de lungă durată

Cu toţii am remarcat diferenţa după ce am umflat anvelopele cu care am rulat la o presiune prea mică. Dacă anvelopele nu sunt cum ar trebui să fie, atunci nici drumul nu poate fi simţit aşa cum ar trebui. Și fără îndoială că aceasta nu este doar o senzaţie. Dacă presiunea din anvelope este prea mică, nu veţi putea frâna eficient atunci când sunt necesare reacţii prompte în situaţii neprevăzute. Mai mult, rularea la o presiune prea mică va distruge anvelopele și le va scurta durata de viaţă. De asemenea, rularea la o presiune prea mare va avea ca rezultat o uzură neuniformă și prematură a a anvelopelor. Presiunea din anvelope trebuie verificată periodic pentru a evita riscuri precum: explozia anvelopelor, pierderea aderenţei, uzura prematură și, desigur, apariţia accidentelor. Mai mult, vă puteţi proteja investiţia iniţială asigurându-vă că anvelopele durează mai mult. Verificaţi presiunea lunar.

Cum se verifică uzura anvelopei

Acum este posibil: 3 performanţe de top într-o singură anvelopă

În primul rând, anvelopa potrivită reprezintă o garanţie a siguranţei rutiere. În zilele noastre însă, aşteptările sunt mult mai mari. Siguranţă sporită, randament kilometric crescut și economie mai mare de carburant. Pentru consumatori, acesta este idealul. O anvelopă care să ofere toţi aceşti trei factori de performanţă. Dar atenţie! Nu toate mărcile de anvelope oferă aceşti factori de performanţă în proporţii egale. Găsirea echilibrului optim reprezintă soluţia.

Informaţi-vă și economiți bani!

Cum se citește o anvelopă

Informaţii oferite de MICHELIN


ÎMI POATE OFERI O ANVELOPĂ TOT CEEA CE ÎMI ESTE NECESAR?

INFORMAŢII DE BAZĂ REFERITOARE LA ANVELOPE

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici