De ce este presiunea atât de importantă?


Vă mai amintiţi când aţi verificat ultima dată presiunea? Dacă nu aţi făcut acest lucru luna trecută, probabil că faceţi parte din cele două treimi de conducători auto europeni care rulează cu anvelope cu presiune prea mică.  Contează? Desigur. Pe lângă faptul că anvelopele vă vor costa mai mult decât ar trebui, vă veţi risca și siguranţa.  Aflaţi de ce este aşa de important să mențineți o presiune corectă în anvelope.

Creșteți siguranţa şi performanţele

Anvelopele sunt concepute pentru a fi rulate la presiunea specificată în manualul vehiculului. În medie, anvelopele pierd lunar 1 psi și de aceea vă revine sarcina de a corecta această pierdere de presiune.  Prin menţinerea nivelului corect de presiune va creşte nivelul de siguranţă rutieră al maşinii dumneavoastră.

Consecinţele rulării la o presiune incorectă pot fi grave și chiar fatale.  Un nivel incorect al presiunii creşte riscul ca anvelopa să cedeze datorită căldurii excesive acumulate la interior.  Explozia unei anvelope este periculoasă dar poate fi fatală la viteze crescute. 

În plus, la o presiune prea mică, distanţa de frânare creşte. Dacă vă deplasați cu 70 km/oră, distanţa de frânare creşte cu 5 metri. Mai mult, pe carosabil umed, riscul de a pierde controlul asupra vehiculului creşte foarte mult.  Pe lângă aceste probleme de siguranţă, o presiune prea mică în anvelope afectează performanţele vehiculului, comportamentul rutier fiind afectat de scăderea manevrabilității. 

Reduceţi costurile inutile

Cu toţii ne dorim să putem economisi bani. Puteţi reduce costurile de deplasare prin menţinerea nivelului corect de presiune în anvelope. Dacă nu veţi face acest lucru, anvelopele vor îmbătrâni prematur și se vor uza neuniform, ceea ce înseamnă că va trebui să le schimbaţi mai des. 

De exemplu, anvelopele concepute pentru a dura 25.000 km vor dura doar 20.000 km dacă sunt rulate la o presiune incorectă.  Și, mai mult, veţi consuma mai mult carburant deoarece rezistenţa la rulare va creşte. Anvelopele cu o presiune mai mică cu 15 psi faţă de nivelul recomandat vor consuma cu aproape 6% mai mult carburant. 

Anvelopele reprezintă singurul punct de contact al vehiculului cu solul.  Aveţi grijă de ele și ele vor avea grijă de dumneavoastră. Mențineți un nivel corect de presiune pentru a optimiza performanţele vehiculului și a creşte siguranţa, economisind totodată bani.

Informaţii oferite de MICHELIN


ÎMI POATE OFERI O ANVELOPĂ TOT CEEA CE ÎMI ESTE NECESAR?

INFORMAŢII DE BAZĂ REFERITOARE LA ANVELOPE

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici