Doriţi să achiziționați o maşină la mâna a doua? Nu uitaţi să verificaţi și anvelopele

Anvelopa masina

Există un clişeu conform căruia cu cât verificaţi mai amănunţit maşina pe care doriţi să o achiziționați, cu atât știți mai puțin despre maşini. Cumpărătorii bine informaţi vor fi mereu atenţi la starea anvelopelor. Anvelopele sunt cumva uzate sau sunt potenţial periculoase? Nu uitaţi, cele 4 anvelope reprezintă singurul punct de contact al vehiculului cu solul, astfel încât starea lor este esenţială din punct de vedere al siguranţei. Anvelopele trebuie schimbate imediat sau mai pot fi folosite încă un an? Dimensiunea și tipul anvelopelor corespund acestui model de vehicul? Câteva informaţii pot întoarce lucrurile în favoarea dumneavoastră și vă pot ajuta să faceţi economii.

Pentru a obţine un preţ mai bun la achiziţia unui vehicul, fiţi atenţi la anvelope 

Dacă știți că va fi necesar să schimbaţi anvelopele curând, puteţi negocia un preţ mai bun atunci când achiziționați o maşină la mâna a doua. Și cunoaşterea mărcilor de anvelope vă poate fi de folos. De exemplu, anvelopele pot părea noi, dar marca este una sigură din punct de vedere al siguranţei? Este o marcă performantă sau anvelopele vor trebui schimbate mai repede decât în mod normal? Folosiţi informaţiile de care dispuneţi pentru a alege anvelopa corectă și pentru a economisi bani.

Cât de sigure sunt anvelopele la mâna a doua? 

Înainte de a monta anvelope folosite sau de la mâna a doua, acestea trebuie verificate de un specialist. Motivul este unul simplu: vreţi să fiţi sigur că anvelopele sunt sigure, iar specialistul este singurul care vă poate confirma acest lucru. Dacă siguranţa personală și cea a familiei dumneavoastră se află pe primul loc, o anvelopă nouă dintr-o marcă de top reprezintă cea mai bună alegere. Anvelopele sunt extrem de importante.

Cum se citește o anvelopă

Fiţi atenţi la câteva aspecte importante

Nu trebuie să fiţi specialist. Trebuie doar să știți câteva lucruri de bază.

O anvelopă este uzată și ”ilegală” atunci când canalele din banda de rulare nu mai sunt suficient de adânci pentru a putea evacua apa. Anvelopele trebuie schimbate imediat deoarece această situaţie este extrem de periculoasă. 

Este important de ştiut că adâncimea minimă legală a profilului este de 1,6 mm - dar acest lucru este valabil pentru anvelopele de vară sau de uz general. În condiţiile în care carosabilul este acoperit cu zăpadă sau gheaţă, în unele țări europeneadâncimea minimă legală a profilului este de 3 sau 4 mm.

Este firesc ca anvelopele să se uzeze în timp. Dacă două anvelope au un grad apropiat de uzură, se recomandă ca acestea să fie montate pe aceeaşi axă. 

Mai mult, se recomandă ca pe aceeaşi axă să se monteze anvelope cu profil identic al benzii de rulare. În foarte multe țări acest lucru este impus prin lege.

Un detaliu ignorat adesea este roata de rezervă. Verificaţi starea roţii de rezervă. 

Faceţi clic aici pentru a afla în mai puțin de 2 minute toate informaţiile de care aveţi nevoie

Cum se verifică uzura anvelopei

Montați anvelopele dorite pe maşina dorită

Este indicat să nu folosiţi anvelope în care nu aveţi încredere. 

Dacă nu aveţi încredere în marca anvelopelor montate pe maşină sau dacă starea acestora nu este bună, trebuie să vă gândiți serios să le schimbaţi. În această situaţie puteți opta pentru anvelope noi care oferă cele 3 performanţe cheie: siguranţă optimă, longevitate sporită și economie de carburant.

Dispunând de toate aceste informaţii, încercaţi să încheiați o afacere în favoarea dumneavoastră. Fiţi pregătit pentru neprevăzut!

Informaţii oferite de MICHELIN


ÎMI POATE OFERI O ANVELOPĂ TOT CEEA CE ÎMI ESTE NECESAR?

INFORMAŢII DE BAZĂ REFERITOARE LA ANVELOPE

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici