O adevărată cursă pentru conceperea unei anvelope mai performante

Anvelope cursa

Mai mult decât oricând, constructorii de anvelope sunt angajaţi într-o reală cursă pentru aducerea inovaţiei la nivelul fiecărui conducător auto. Cercetarea începe pe pista de curse, un adevărat laborator în care noile tehnologii pot fi testate în condiţii extreme. Dacă anvelopele excelează pe pista de curse, cu siguranţă ele vor excela și pe carosabil. Într-adevăr, este posibil ca pilotul dumneavoastră favorit să concureze cu anvelope foarte asemănătoare celor care vă echipează acum maşina. 

Sporturile cu motor oferă constructorilor de anvelope cadrul perfect pentru conceperea anvelopelor viitoare. Cursele de anduranță cum are fi cursa de 24 ore de la Le Mans și cursa de 12 ore de la Sebring permit testarea durabilității anvelopelor, în timp ce cursele mai scurte asigură condiţiile necesare pentru dezvoltarea anvelopelor care se remarcă prin manevrabilitate sporită și precizie optimă în viraje.

Noutatea stă în detalii

Exigenţele conducătorilor auto profesionişti sunt din ce în ce mai mari și vizează, în primul rând, aderența crescută și capacitatea optimă de frânare pe carosabil umed. În egală măsură sunt vizate siguranţa, chiar și în condiţii extreme, și nevoia de anvelope mai uşoare care să permită atingerea unor viteze mai mari. Știați că o reducere cu un gram a greutății anvelopelor permite o reducere cu trei grame a greutății vehiculului? Anvelopele mai uşoare nu reprezintă o soluţie doar pentru cursele de maşini: ele ajută la reducerea consumului de carburant, a emisiilor de carbon și a materiilor prime folosite. Acestea sunt într-adevăr veşti bune pentru toată lumea.

Concepând anvelope în atmosfera caracteristică sporturilor cu motor, constructorii de anvelope trebuie să găsească soluţii pentru tot felul de provocări și să inoveze continuu. Și, desigur, competiţia nu este doar a piloţilor și a constructorilor de maşini atât timp cât fabricanţii de anvelope vor să-și învingă rivalii! Anvelopa care ajunge cel mai departe, durează cel mai mult și este cea mai rapidă va primi toţi laurii. Aceasta reprezintă o recunoaştere a echilibrului optim dintre performanţe.

Inovaţie în beneficiul tuturor

Traseele de curse reprezintă un cadru care îi inspiră pe constructorii de maşini. Prin testarea anvelopelor într-un cadru competițional apar idei noi, de la designul anvelopelor și până la materialele care vor fi folosite în construcţia acestora. Aceste inovaţii stau la baza creării de noi anvelope și asigură creşterea standardului de performanţă, în beneficiul tuturor.

Cea mai rapidă anvelopă din lume (pe traseu) este MICHELIN Pilot Super Sport. Acest produs a înregistrat cea mai rapidă parcurgere a unui tur de pistă pe suprafaţă uscată în cadrul unui test realizat în 2010 de către TÜV SÜD Automotive, un organism independent, prin compararea anvelopelor 245/40 ZR 18 Y și 235/35 ZR 19 Y cu cele mai importante 5 mărci concurente. De-a lungul anilor, anvelopa MICHELIN Pilot Super Sport a înregistrat nenumărate succese în cursele de anduranță, inclusiv cursa de 24 ore de la Le Mans, un eveniment la care MICHELIN a înregistrat nu mai puțin de 20 victorii. În ultimii 14 ani, marca Michelin nu a mai suferit niciun fel de înfrângere în competițiile desfăşurate pe teritoriul Franţei. 

Spaţiul competițional a reprezentat o bază pentru crearea de noi tehnologii și i-a stimulat pe proiectanţii și inginerii de anvelope să aducă performanţa tehnică la un nou nivel, toate acestea în beneficiul utilizatorului final.

Informaţii oferite de MICHELIN


ÎMI POATE OFERI O ANVELOPĂ TOT CEEA CE ÎMI ESTE NECESAR?

INFORMAŢII DE BAZĂ REFERITOARE LA ANVELOPE

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici