Sfaturi privind siguranţa anvelopelor pe durata vacanţei

Anvelopa

Aţi pornit în sfârşit la drum și vă doriţi ca nimic neplăcut să nu intervină în programul de vacanţă. Pentru a putea călători fără probleme, atunci când vă opriţi să faceţi plinul sau să mâncaţi, profitaţi de ocazie pentru a verifica și anvelopele. 

1. Fiţi mereu cu un pas înainte

Verificaţi periodic presiunea tuturor anvelopelor, inclusiv roata de rezervă. Probabil că aţi făcut deja acest lucru înainte de a pleca la drum, dar merită să o faceţi din nou. 

2. Remediați din timp orice problemă apărută 

Știați că la o anvelopă cu o presiune cu 20% mai mică decât nivelul recomandat randamentul kilometric scade cu 20%? Dacă presiunea se află cu mai mult de 20% sub nivelul recomandat, există riscul ca anvelopa să explodeze. În plus, la acest nivel de presiune, pe durata de viaţă a anvelopei se pierde echivalentul unui rezervor de benzină. 

3. Mențineți presiunea corectă

Dacă nu se menţine nivelul corect de presiune, creşte riscul apariţiei accidentelor. Astfel că, pentru mai multă siguranţă, pentru un consum eficient de carburant și pentru un randament kilometric optim, asiguraţi-vă că presiunea din anvelope este cea corectă. 

4. Nu rulaţi cu pană

În cazul în care faceţi pană, anvelopa poate suferi distrugeri ireversibile. Doar prin verificarea anvelopei la interior se poate vedea dacă aceasta va mai putea fi folosită. În acest scop, anvelopa trebuie demontată și evaluată de un specialist în anvelope. 

5. În caz de urgenţă, apelaţi la un specialist

Dacă aveţi ghinionul să faceţi pană, apelaţi la un specialist care poate verifica și repara anvelopa. Folosirea unui produs de etanșare reprezintă doar o soluţie temporară. Astfel de produse pot afecta anvelopa, roata, valva și senzorul de presiune. 

6. Schimbaţi anvelopa?

Nu încercaţi să schimbaţi o anvelopă dacă acest lucru pune în pericol siguranţa dumneavoastră sau a pasagerilor. Dacă vă aflaţi pe autostradă, solicitaţi întotdeauna ajutor de specialitate. Dacă nu puteţi verifica presiunea de la roata de rezervă, rulaţi cu viteză redusă până la următorul service și umflaţi anvelopa corect.

7. Fiţi mereu informat

Pentru mai multă siguranţă, atunci când trebuie să schimbaţi anvelopele, căutaţi un model care să vă ofere mai mult. În prezent, există anvelope care oferă un echilibru optim al celor mai importanţi factori de performanţă: siguranţă, longevitate și economie de carburant. 

Nimănui nu-i place să-și întrerupă vacanţa din cauza unor probleme apărute la anvelope. Aşa că verificaţi-vă anvelopele și bucurați-vă de vacanţă. 

Informaţii oferite de MICHELIN



ÎMI POATE OFERI O ANVELOPĂ TOT CEEA CE ÎMI ESTE NECESAR?

INFORMAŢII DE BAZĂ REFERITOARE LA ANVELOPE

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici