Ce este conducerea preventiva?

de / Postat in Conducere defensiva

Conducerea preventiva te poate face un sofer mai bun. Acest lucru se bazeaza pe practica zilnica de a conduce. Conducerea preventiva e un lucru ce poate fi invatat de oricine. E un obicei ce ar trebui invatat de toti soferii, pentru a fi in siguranta pe sosele. 

Definitia conducerii preventive

Conducerea preventiva reprezinta comportamentul rutier al participantilor la trafic care asigua evitarea producerii unui accident, prin anticiparea situatiilor care pot genera accidente, prin evitarea actiunilor incorecte ale partenerilor de trafic si de adaptare a modului de deplasare la conditiile atmosferice, de vizibilitate, de drum si de intensitate a fluxului de vehicule.

Caracteristici

Condusul preventiv trece de legile de pe sosea: cursurile de conducere preventiva acopera aspecte legate de legile fizicii, aplicabile masinilor in miscare si analizeaza alegerile pe care le faci in timp ce conduci si consecintele acestora. 

Istoric

Terrmenul de conducere preventiva a fost preluat si transformat in curs cu predare,  in urma informatiilor furnizate de soferi profesionisti, in anii '60. 

Optiuni pentru invatare

Desi multe companii pretind ca ofera cursuri de conducere preventiva, cel mai simplu e sa invatati din Codul Rutier. Aveti toate informatiile la dispozitie.

Soferii care urmeaza cursurile de conducere preventiva sunt mai putin probabil implicati in accidente, conform statisticilor furnizate de Institutul National de Statistica. 

Citeste mai multe articole despre conducerea preventiva.


Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici