Cum sa conduci in siguranta toamna

de / Postat in Conducere defensiva

Frunzele colorate care cad si ultima sansa de a porni la drum inainte de caderea zapezii, fac toamna anotimpul ideal pentru excursii. Dar, exista si pericole de care ar trebui sa tii cont. Nu lasa ca unul din ele sa iti strice drumul. 

Frunze cazatoare

Gramezile de frunze adunate pe marginea drumului pot parea pitoresti, dar daca acestea se uda pot deveni un mare pericol, la fel ca o balta sau o apa statatoare. Daca lovesti o gramada de frunze ude, poti pierde din tractiunea masinii. Franarea sau manevrarea volanului pot deveni dificile. Fii atent la acest pericol si trateaza frunzele ude la fel cum ai face cu o balta de apa, incetinind si manevrand volanul cu grija. 

Evita sa conduci peste mormanul de frunze. Pot sa ia foc de la partile incinse ale motorului sau pot ascunde o groapa sau alte pericole. 

Inceputul scolii

Fii atent la copiii care traverseaza strada, mai ales dimineata. Copiii care sunt in grup pot fi usor distrasi si nepasatori cand ajung in trafic. Incetineste si fii foarte atent. 

Vremea 

Toamna este un anotimp cu vreme schimbatoare. Zilele senine pot face loc noptilor racoroase si ploile pot face drumul alunecos. Asigura-te ca stergatoarele, cauciucurile si franele masinii tale functioneaza foarte bine. Daca gasesti polei pe parbriz dimineata, fa-ti timp sa il cureti, pentru a avea vizibilitate. 

Animalele

Toamna este un anotimp cu multa activitate si in randul animalelor. E sezonul de imperechere pentru multe mamifere. Un cerb care urmareste o caprioara nu se va opri din cauza traficului. Ursii sunt focusati sa manance cat mai multe calorii, astfel ca nu vor fi foarte atenti la locul unde se afla. Animalele mici sunt de asemenea mai active toamna, fiind concentrate sa adune cat mai multa mancare pentru iarna. Incetineste si fii cu bagare de seama daca locuiesti sau conduci in zonele in care salasluiesc aceste animale. Daca observi animale pe marginea drumului, scade viteza si avertizeaza-i si pe ceilalti participanti la trafic. 


Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici