Cum sa exersezi conducerea preventiva

de / Postat in Conducere defensiva

Sa conduci preventiv inseamna sa fii mereu alert la cei din jurul tau si sa fii gata sa reactionezi la orice surpriza. Pentru a conduce preventiv e nevoie de incredere in propriile abilitati ca si sofer, pentru a putea preveni un accident. Nu presupune niciodata ce va face un sofer. Fii pregatit sa raspunzi la erorile acestuia, la fel si la conditiile dificile de drum. Iata cateva sfaturi ce te pot ajuta sa conduci preventiv. 

Instructiuni

Fii atent la toate regulile din trafic si fii pregatit sa raspunzi la erorile facute de alti soferi. Actiunile evazive pot fi necesare in orice moment si se refera la mai mult decat schimbarea benzii de circulatie.

Urmareste traficul atat in fata ta, cat si in dreapta si stanga ta. Trage-te cat mai  mult spre dreapta daca vezi o masina cu un singur far apropiindu-se. 

Asigura-te ca ai vizibilitate buna tot timpul, si ca si ceilalti te vad. Uita-te des in oglinda retrovizoare si in cele laterale.

Fii atent la schimbarile neasteptate din trafic. Verifica ce se intampla in fata ta, astfel incat sa iti poti ajusta viteza pentru a evita orice situatie inainte sa apara. 

Condu la viteza cu care conduc si ceilalti. O viteza prea mare sau prea mica creste posibilitatea accidentelor. Verifica periodic vitezometrul pentru a  monitoriza viteza. 

Fa pauze regulate de odihna cand calatoresti pe distante lungi, chiar si daca nu esti obosit. Ar trebui sa te opresti de tot daca esti obosit sau iti e somn. O aparare buna necesita toata atentia ta si sa fii pregatit tot timpul. 

Sfaturi si atentionari

  • Soferii ar trebui sa se protejeze reciproc de propriile greseli. 
  • Cand conduci pe distante lungi, fii atent la schimbarile din trafic, conditiile de drum si de vreme. 
  • Cel mai dificil pentru soferi e sa conduca la amurg, cu o ora inainte de apusul soarelui, de aceea e bine sa fii extra atent in aceste momente. 
  • Nu lua medicamante si nu bea nimic ce te poate face mai ametit. 
  • E recomandat sa nu conduci niciodata mai multe ore decat muncesti intr-o zi normala. 

Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici