Sfaturi pentru a conduce preventiv

de / Postat in Conducere defensiva

Tehnicile de conducere preventiva pot pregati soferii pentru orice situatie. Un sofer care cunoaste bine conducerea preventiva isi inchipuie mereu cea mai rea situatie si se pregateste pentru ea. Faptul de a nu fi luat pe nepregatite poate asigura ca soferul si pasagerii sai vor ajunge in siguranta la destinatie. 

Fii atent

Evident, trebuie sa fii atent la drum, dar lipsa acestui sfat este una din cauzele principale ale accidentelor de masina. Majoritatea accidentelor se produc la cativa kilometri de casa. De ce? Unii spun ca acest lucru se intampla pentru ca soferii se regasesc intr-un mediu familiar. Soferul isi cunoaste cartierul si simte ca nu e nevoie sa fie la fel de atent. Mai evidente, dar deseori ignorate, cauzele lipsei de atentie sunt si oboseala, somnolenta, vorbitul la telefon, radioul, vorbitul cu pasagerii si alte distrageri ale atentiei (copii, caini care latra, mancatul). 

Sa nu ai niciodata incredere in ceilalti soferi

Trebuie sa fii mereu atent atunci cand conduci. S-ar putea ca tu sa fii mereu in garda si sa nu faci nciodata nimic care sa ii puna in pericol pe ceilalti. Nu crede ca si ceilalti soferi fac la fel. Toate motivele enumerate mai sus sunt motive serioase din cauza carora se produc accidente. Daca niciunul nu ti se aplica tie, ele se pot aplica celorlalti participanti la trafic. Fii atent tot timpul la celelalte masini de pe sosea si asigura-te ca se afla la o distanta sigura de tine. 

Acorda intotdeauna prioritate

Intotdeauna e mai usor sa fii tu cel care se da la o parte, indiferent de cine are prioritate. Nu conteaza ce zice legea, vorbim aici de conducerea preventiva. Daca acorzi prioritate de fiecare data, nu va trebui sa contezi pe celalalt sofer sa inteleaga legea. Unii soferi s-ar putea sa presupuna ca le vei acorda prioritate si sa se napusteasca in intersectie. Nu risca, cedeaza-le trecerea.


Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici