Cu permis categoria B cu vechime 13 ani (ca in Italia daca ai vechime poti conduce si un motocicleta din categoria A) pot conduce un moped (gen Aixam, Ligier, mopede 4 roti, capac 500 cc, 4 kw)?Va multumesc!

Intrebare postata de Dumitrache Andrei in Permisul de conducere.


 1. Marin Preda a raspuns in 20 Februarie 2013:
  Asimilat mopedului este cvadriciclu usor cu motor de 49 cmc. (benzina) sau disel cu puterea de max. 4 kw si max. 45 km./h. Cu masa mai mica de 350 kg. Aceste vehicole se pot conduce cu orice tip de permis, incepand cu AM..
 2. Echipa pdc.ro a raspuns in 18 Februarie 2013:
  Daca este in categoria mopede, atunci da. Poti sa conduci cu categoria B. Pentru mopede s-a introdus categoria AM. Vehiculele care se incadreaza in aceasta categorie, pot fi conduse cu orice alta categorie de permis.
 3. Dumitrache Andrei a raspuns in 18 Februarie 2013:
  E vorba de un moped (Aixam) capacitate cilindrica 505 cc, putere 4 kw,se inmatriculeaza doar la primarie, care pana la data de 19 ianuarie 2013 se conducea fara permis, doar cu un atestat de legislatie rutiera eliberat de catre o scoala de soferi!Talonul este eliberat de catre primarie,este moped cu patru roti putin mai mare decat un tico sau matiz,deci credeti ca am dreptul legal sa il conduc cu un permis categoria B?
 4. Echipa pdc.ro a raspuns in 18 Februarie 2013:
  Probabil ai vrut sa zici 50cc si nu 500. Da, poti sa conduci mopede cu permis de conducere categoria B.

Vrei sa raspunzi la aceasta intrebare?

Conecteaza-te sau n-ai cont?

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici