Cum sa eviti aglomeratia din trafic

de / Postat in Sfaturi utile

Daca ai condus vreodata la ore de varf, atunci stii cat este de frustrant sa fii blocat in trafic. E greu si pentru masina si pentru nervii tai, ca sa nu mentionam ca vei intarzia aproape sigur la orice intalnire sau activitate pe care o aveai planuita.

Traficul poate fi cauzat de mai multi factori cum ar fi vremea rea, accidente, lucrari la drum, stupiditate, si inca un milion de alte lucruri. Desi uneori e imposibil de evitat, iata cativa pasi care te pot ajuta sa iti micsorezi sansele de a fi blocat in trafic.

Rutele alternative

E o idee buna sa mai ai cateva rute diferite in minte atunci cand pornesti la drum. Astfel, s-ar putea sa ai ocazia sa schimbi traseul in timpul mersului si sa eviti problema. 

Modifica programul de lucru

Majoritatea persoanelor lucreaza de la 8 la 17 sau de la 9 la 18. Asta inseamna ca tot in acest interval toti merg catre locul de munca sau dinspre acesta catre casa. Daca planuiesti sa ajungi la munca la timp, ai putea sa pleci cu 10-15 minute mai devreme catre serviciu, si la fel cand te intorci acasa, pentru a evita orele aglomerate.

Asculta stirile de la radio

Acestea anunta periodic actualizari despre trafic si de obicei sunt foarte exacte. Fii mereu la curent si fa-ti planurile in functie de situatie.

Foloseste tehnologia

Exista multiple aplicatii care iti pot oferi actualizari instante despre situatia traficului din zona in care te deplasezi. Acestea te pot alerta despre schimbarile din trafic, severitatea acestuia, conditiile in care se desfasoara si chiar de locurile in care s-ar putea ascunde politia. Nici statia radio nu e o idee rea! Sunt instrumente ideale care pot reduce timpul pierdut si frustrarea de a fi blocat in trafic.

Desi uneori este inevitabil, exista cateva modalitati prin care te poti pregati si prin care poti micsora sansele de a ramane blocat in trafic. Nu uita sa conduci preventiv si in siguranta. Citeste mai multe despre conducerea preventiva aici.

Drum bun si nervi de otel! :)


Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici