Pregatirea pentru examenul practic: traseul

de / Postat in Sfaturi utile

Proba practica din cadrul examenului pentru obtinerea permisului de conducere poate fi o experienta infricosatoare pentru orice cursant. In graba de a termina cursurile si dorinta de a fi admis la examen, sunt cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont pentru a fi pregatit.

Codul Rutier

Cu toate ca ai fost declarat admis la examenul pe calculator, proba teoretica/sala, nu inseamna ca trebuie sa neglijezi Codul Rutier. In timpul probei practice ti se va cere sa cunosti Codul - mai mult ca niciodata - pentru a demonstra practic ca intelegi semnele de circulatie, marcajele rutiere, regulile de prioritate etc. Examinatorul iti poate pune intrebari despre indicatoarele rutiere intalnite si este important sa le stapanesti bine. Acelasi lucru este valabil si in intersectii, la oprire, stationare sau parcare.

Traseul

Instructorul care te invata sa conduci stie care sunt traseele pe care se sustine proba practica. In general, instructorul te va purta pe aceste trasee pentru ca tu sa te obisnuiesti cu intersectiile, indicatoarele, obstacolele intalnite etc. Pentru a avea si mai multa incredere in tine, este recomandat ca in ultimele ore sau chiar in ziua examenului sa insisti pe aceste trasee.

Lectii suplimentare

Daca timpul iti permite, este bine sa te orientezi dupa informatii si in alta parte decat scoala de soferi si instructorul cu care inveti. Nu iti face griji, instructorul va fi bucuros ca iti dai interesul. Informatiile noi pe care le vei dobandi iti vor fi de folos si te ajuta sa-ti cladesti increderea in sine.

Noapte dinaintea examenului

Incearca sa dormi cat mai mult inainte de test. Culca-te la o ora rezonabila, chiar daca nu e ceva normal pentru tine. Probabil vei avea emotii a doua zi, insa daca te simti odihnit iti poti pastra calmul mult mai usor daca esti fresh.

Este foarte important sa stii ca nu ai voie sa consumi alcool sau sa iei orice fel de medicament care poate afecta capacitatea de a conduce un autovehicul. Daca te afli sub tratament medical, citeste cu atentie prospectul medicamentelor pe care le iei si/sau consulta medicul de familie.

Masina de examinare

Este foarte important sa sustii examenul pe masina pe care ai invatat sa conduci. Exista cazuri in care, pe ultima suta de metri, examinatorul isi schimba masina sau aceasta se defecteaza. Daca te afli in aceasta situatie, poti sa ceri amanarea testului.

Fii increzator. Gandeste pozitiv!

Cu siguranta e mai usor de zis decat de facut, insa cel mai bun mod de a incepe include o gandire pozitiva si incredere in propria persoana. Incearca sa fii calm pentru ca stresul nu te va ajuta si vei face greseli. Succes!

Citeste si Penalizarea greselilor si abaterilor comise la traseu


Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici