Claxonul prieten si frana - inger pazitor

de / Postat in Sfaturi utile


Vin de la serviciu. Unul din drumurile alea pe care le faci des, asociate  unui oarecare confort psihologic si, poate, unui inceput de blazare. Merg destul de incet. De cand am inceput proiectul asta, am scazut un pic viteza de rulare in oras. Un fel de “practice what you preach”. Si nu-i rau. iti da timp de gandire. Si de reactie. 

Tocmai am recitit articolul Inei despre scanarea traficului si condusul proactiv. Zgaiesc ochii la tot ce e pe langa mine. Sa nu ma surprinda nimic. Nici groapa, nici masina care merge brusc mai incet, dar fara nicio avertizare, nici semaforul, nici sleaurile incredibile din Piata Romana. Am un ochi si pentru soferul care a facut un slalom infernal printre masini. Am intuit ca intra prea tare in  curba si de pe banda trei aluneca pe a doua. Fix in fata mea. Franasem din vreme, nici macar nu-l claxonez. N-ar intelege. 

Sunt calma. Sunt atenta. Tancul de langa mine, un SUV negru si lucios vrea sa isi imperecheze vopseaua cu a mea. Rotile stangi ii trec de marcajul care ne separa. Claxonez scurt. Ma aude. Revine pe tarlaua lui. Nu ma panichez. Simt traficul. Sunt parte din el. Un Peugeot galben smuceste dreapta. A tras semnalul din aceeasi  miscare cu volanul. Turez scurt motorul. Ma vede  si se repliaza pe banda. Flutura mana stanga pe geam, in semn de scuze. Le accept cu o inclinare a capului. Toti suntem supusi greselii.

Citeste continuarea articolului...


Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici