Cum sa eviti stresul in timp ce conduci

de / Postat in Sfaturi utile

Soselele aglomerate, soferii agresivi sau condusul in timpul orelor de varf pot fi o sursa majora de stres pentru soferi. Reducerea stresului in timp ce conduci te poate ajuta sa ajungi cu bine la destinatie. Poti evita stresul in trafic si sa fii mai relaxat daca urmezi cateva simple sfaturi.

Acorda-ti suficient timp pentru calatoria ta

Aloca timp suficient  pentru aglomerarile din trafic, ocoliri sau alte situatii, iar acest lucru va face calatoria ta mai putin stresanta.

Fii atent

Fii atent la aglomerarile din trafic, accidente si lucrari la drumuri, mentine-te informat. Evitarea acestor intreruperi in timpul calatoriei te ajuta sa economisesti timp si stres.

Anticipeaza situatiile din trafic, mentinand distanta dintre tine si masina din fata. Acest lucru iti va permite sa ai mai mult timp de reactie si posibil sa eviti un accident. Elimina punctele moarte cand schimbi benzile, cu ajutorul unor oglinzi late. Cand iesi de pe autostrada, incearca sa te abtii sa schimbi benzile in ultimul minut.

Navigatie

Instaleaza un sistem de navigatie in masina, ca sa nu te pierzi im timpul calatoriei. Daca nu gasesti drumul bun sau te ratacesti, acest lucru iti va induce o stare de stres crescuta.

Stai calm

Ramai calm atunci cand intalnesti soferi agresivi sau un obstacol neasteptat in drum. Nu lasa atitudinea sau comportamentul altor soferi sa te afecteze. De asemenea, evita sa fii tu un sofer agresiv, care conduce neglijent; curtoazia este importanta pe sosea.

Asculta muzica

Poti evita stresul in timpul condusului daca asculti muzica relaxanta. Fa exercitii de respiratie daca esti blocat in trafic. Incearca sa ai o minte relaxata.

Pasagerii

Tine ocupati copiii plictisiti sau obositi din masina cu ajutorul unor jocuri, jucarii sau un sistem de divertisment, astfel incat acestia sa nu iti distraga tie atentia. Copiii zgomotosi si plangaciosi din spate pot fi stresanti si ingreuneaza situatia soferilor care incearca sa fie atenti la drum. Daca ai de facut o calatorie lunga, ia cu tine bautura si mancare, atat pentru tine cat si pentru copii.


Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici