Cum sa iti imbunatatesti stilul de condus

de / Postat in Sfaturi utile

Daca ai incalcat de cateva ori regulile de miscare in trafic sau ai deja cateva accidente minore la activ, ar fi bine sa incerci sa iti imbunatatesti stilul de condus, atat pentru siguranta ta, cat si a celorlalti participant in trafic. Pune-ti la punct cunostintele de baza pentru a te simti mai in siguranta la volan. Ce trebuie sa faci:

Invata

Ia lectii de sofat de la un instructor autorizat. Spune-i acestuia ca ai nevoie sa iti reimprospatezi cunostintele de baza despre condus (cum ar fi accelaratia, intoarcerile, franarea si parcarea laterala) si cum sa conduci in siguranta.

Codul rutier

Studiaza reglementarile actuale in domeniul sigurantei rutiere pentru a te asigura ca urmezi regulile fundamentale de condus, cum ar fi schimbarea benzii de relurae, intorcerea in trei miscari, acordarea de prioritate si mentinerea distantei regulamentare.

Fii atent

Fii mereu atent la ceea ce se intampla in jurul tau atunci cand esti la volan. Tine ochii deschisi si foloseste oglinzile pentru a observa traficul din fata ta, pregateste-te din timp pentru schimbarile de directie si fii atent la pietoni. Fii extra precaut in zonele cu constructii si scoli.

Redu viteza

Cand conduci prea repede, esti mai putin predispus sa exersezi normele de baza ale conducerii in siguranta, sa observe pericole si sa iti amintesti manevrele corecte. Atentie la viteza mai mult noaptea sau cand e ceata, ploua sau ninge.

Concentreaza-te

Elimina distragerile care iti pot afecta abilitatea de a te concentra, cum ar fi citirea ziarului sau vorbitul la telefon sau cu alti pasageri. De asemenea, inchide radioul atunci cand te confrunti cu situatii mai dificile in traffic.

Fa o vizita la medic

Fa un control oftalmologic, ca sa te asiguri ca poti citi semnele de circulatie, ca vezi semafoarele si ca poti conduce in siguranta noaptea.

Pentru mai multe informatii despre siguranta la volan, te invitam sa citesti articolele despre conducerea preventiva si defensiva aici. Drumuri bune! :)


Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici