Cum sa previi condusul in stare de ebrietate!

de / Postat in Sfaturi utile

In fiecare an se intampla foarte multe accidente datorate bauturii. Condusul in stare de ebrietate este un real pericol, nu doar pentru sofer si pasagerii din masina, dar si pentru celelalte persoane angajate in trafic. De multe ori persoanele care sunt ranite sau care mor din cauza bauturii sunt victime inocente care se intampla sa isi incruciseze drumul cu un sofer beat. Iata cateva moduri in care se poate preveni condusul in stare de ebrietate.

Asigura-te ca ai intotdeauna un sofer desemnat

Daca tu si prietenii tai mergeti la o petrecere, un bar sau oriunde altundeva unde se va consuma alcool, desemneaza un sofer, inainte de a pleca. Acea persoana va primi cheile de la masina si nu va consuma bauturi alcoolice. Daca desemnezi o persoana sa fie soferul, atunci celelalte persoane care au baut nu vor avea acces la masina si in plus, vor ajunge in siguranta acasa.

Nu-i lasa pe prietenii tai sau orice alta persoana sa conduca beti

Daca observi ca unul din prietenii tai e in stare de ebrietate si incearca sa conduca, ia-i cheile si cheama un taxi care sa il duca la destinatie. Condusul in stare de ebrietate e extrem de periculos. Acest lucru e valabil si daca ai de condus pe o distanta foarte scurta.

Implica-te

Sustine organizatiile care sunt impotriva condusului in stare de ebrietate. Verifica in localitatea ta si afla cum te poti implica in aceasta miscare, pentru a-i ajuta pe ceilalti sa afle despre pericolele conducerii in stare de ebrietate. Daca nu poti tu personal sa lucrezi cu astfel de organizatii, ajuta-le cu donatii astfel incat sa isi poata continua munca.

Nu lasa niciodata o persoana care este in stare de ebrietate sa conduca, sub nicio forma! Fa orice e necesar ca sa impiedici acest lucru!

Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici