Cum sa te protejezi impotriva furturilor de masina

de / Postat in Sfaturi utile

Mii de oameni din intreaga lume se confrunta zilnic cu furturile de masini. Multi nu stiu ce masuri sa ia pentru a se proteja impotriva hotilor. In acest articol incercam sa-ti oferim cateva sfaturi pentru a te proteja in cazul in care te vei confrunta cu o astfel de situatie.

Unul din cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru a preveni furtul masinii e sa fii alert in locurile unde aceste infractiuni se pot intampla. Astfel de locuri pot fi semafoarele, hotelurile, bancomatele, parcarile, supermarketurile, spalatoriile de masini, restaurantele.

Al doilea lucru e sa te asiguri ca geamurile sunt inchise si usile blocate, mai ales cand esti oprit la semafor pentru o perioada mai lunga.

Cand opresti in fata unei alte masini, asigura-te ca ai destul spatiu sa iesi. Nu stii niciodata cand ar putea sa apara un hot, care sa iti vrea masina.

In cazul in care vrei sa parchezi, asigura-te ca o faci intr-un loc bine iluminat si evita zonele retrase.

Daca masina ti se defecteaza si cineva binevoitor isi ofera ajutorul, nu deschide pur si simplu usa. E mai bine sa te asiguri intai, decat sa iti para rau dupa. Cheama mai bine serviciul de depanare auto sau suna o cunostinta care sa-ti vina in ajutor.

Ai mare grija la cei care te lovesc din spate. Cu alte cuvinte, nu te lasa pacalit de aceasta manevra. Daca cineva iti loveste masina din spate, intentionat, doar pentru a te scoate din masina, cel mai simplu e sa notezi numarul lor de inmatriculare si sa suni la politie. Multe din schemele hotilor include diferite manevre pentru a-i determina pe ceilalti soferi sa isi paraseasca masina.

Nu lasa masina cu motorul pornit niciodata, chiar daca parasesti masina pentru  cateva clipe. In unele state din Uniunea Europeana este o grava incalcare a legii.

Daca masina ta nu este echipata macar cu un sistem de alarma, iti recomandam sa-ti montezi unul.

In cele din urma, daca esti pus fata in fata cu un hot de masini, nu te lupta cu el. Viata ta nu merita riscata, indiferent cat de palpitanta ar fi intamplarea.


Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici