De ce e important schimbul de ulei

de / Postat in Sfaturi utile

Schimbarea uleiului in mod regulat este importanta pentru a mentine performanta masinii tale si pentru a prelungi perioada de viata a motorului. Motivul cel mai important il reprezinta daunele semnificative care pot fi cauzate masinii tale, daca nu schimbi uleiul periodic. Uleiul lubrifiaza toate partile motorului, care se misca, iar neschimbarea acestuia poate avea grave consecinte asupra motorului.

Cat costa?

Odata cu schimbul de ulei, de obicei, se schimba si alte consumabile, cum ar fi filtrul de ulei (obligatoriu), filtrul de combustibil, filtrul de aer, filtrul de plen si alte fluide. In general, intr-un service autorizat, la un schimb de ulei se face o revizie completa. Un schimb de ulei si filtru de ulei costa intre 150 RON - 400 RON. Pretul este influentat de tipul de ulei folosit si costul manoperei.

Cat de des trebuie schimbat?

Depinde de planul de service al masinii. Verifica manualul masinii sau cere sfatul unui specialist. In general, la motoarele pe benzina, schimbul de ulei se face la un interval de 10.000 km, iar la cele diesel la 15.000 km.

Ce tip de ulei sa folosesc?

Este foarte important sa folosesti uleiul recomandat de catre producatorul masinii. Nu trebuie sa folosesti cel mai scump ulei de pe piata. Cel mai important lucru este sa folosesti uleiul potrivit. Exista multe caracteristici si standarde care definesc calitatea uleiului si fiecare aceste calitati sunt definite pentru a respecta o anumita cerinta. Verifica in manualul de utilizare pentru mai multe detalii sau intreaba un specialist.

Unde sa-l schimb si cat dureaza?

Iti recomandam sa mergi la un centru service autorizat. In mod normal, un schimb de ulei nu dureaza mai mult de o jumatate de ora. Ai grija insa la preturi. Intreaba inainte exact cat te va costa. Cele mai multe service-uri iti vor comunica inainte daca masina ta necesita alte reparatii sau schimburi de piese si iti vor cere aprobarea inaintea efectuarii lucrarilor. Multe centre service ofera pachete de servicii, asa ca poti alege unul potrivit tie.


Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici