Parcarea laterala in 7 pasi simpli

de / Postat in Sfaturi utile

Cand esti la scoala de soferi, instructorul te ajuta sa parchezi masina, fie ca este vorba de parcarea laterala, cea cu fata sau cu spatele. Dupa ce iei carnetul de conducere, instructorul nu va mai fi acolo sa te ajute, asa ca va trebui sa te descurci singur! Daca urmezi cu atentie acesti 7 pasi, parcarea laterala va deveni preferata ta intr-un timp foarte scurt!

Parcarea laterala - pasul 2Ai gasit un loc de parcare? Uite ce trebuie sa faci mai departe!

  1. Apropie-ti masina de cea din fata ta, indreapta rotile, astfel incat sa fii paralel cu masina parcata.
  2. Uita-te in dreapta (tine mana pe tetiera scaunului din dreapta ta) si da cu spatele pana cand vezi in geamul din spate, dreapta al masinii portbagajul si stopurile masinii parcate.
  3. Opreste-te, intoarce volanul maxim dreapta si continua parcarea.
  4. Uita-te in oglinda din stanga, iar cand vezi ambele faruri ale masinii parcate in spatele tau (sau bordura, daca nu mai e nimic parcat) opreste.
  5. Cand observi farurile masinii parcate, ia doua ture de volan stanga (pentru a indrepta rotile) si continua parcarea.
  6. Cand oglinda din dreapta trece de coltul masinii din spate, opreste.
  7. Ia total stanga, pentru a o incadra cat mai bine, iar cand vei iesi din parcare, nu mai trebuie sa executi nicio manevra (sau poti indrepta rotile, iar cand vrei sa pleci, dai de volan maxim stanga).

Uite un mic filmulet pentru o parcare laterala corecta. Din pacate, unele parcari laterale, mai ales cele din Bucuresti, nu iti permit prea multe manevre din lipsa de spatiu, asa ca fii atent sa nu lovesti masina parcata in fata sau in spatele tau! Bafta!Aceste miscari nu sunt grele, dar trebuie sa acorzi atentie atat parcarii, cat si celorlalte masini care trec pe langa tine, sa nu le lovesti in timp ce executi parcarea. Nu uita sa pui avariile!


Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici