Permisul de conducere pierde din popularitate in UE

de / 01 Iul 2016 / Postat in Stiri

Un studiu publicat recent de Ensight Management Consulting (EMC) arata ca tinerii din Uniunea Europeana sunt din ce in ce mai dezinteresati sa obtina permisul de conducere.

EMC a cercetat piata de masini si finantarea a acestora in sase tari: UK, Franta, Olanda, Germania, Spania si Romania si a constatat ca putini tineri se grabesc sa obtina permisul de conducere. Odata cu implinirea varstei de 18 ani, in Romania majoritatea tinerilor se inscriau la o scoala de soferi si visau sa devina soferi. Lucrurile s-au schimbat odata cu noile generatii. Studiul arata ca tinerii si-au schimbat prioritatile, acestia preferand sa-si cheltuiasca banii pe smart phone-uri, haine si excursii.

Masinile raman in continuare importante, insa au cazut pe planuri secundare si sunt vazute strict ca si un mijloc de transport. Astfel s-a pierdut legatura emotionala cu masina si nu mai reprezinta simbolul statutului social.

Impactul pe termen lung este previzibil. De altfel, acelasi studiu arata ca exista o criza de soferi profesionisti la nivelul UE.


Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici