Codul Rutier: NU se modifica amenzile pentru centura si telefon!!!

de / 06 Oct 2015 / Postat in Stiri

Oficiali ai Directiei Rutiere au infirmat informatiile aparute in presa si pe diverse site-uri conform careia cei surprinsi ca vorbesc la telefon in timp ce sofeaza vor fi amendati cu 1600 de lei si ca, tot cu aceeasi suma vor fi sanctionati si soferii care nu poarta centura de siguranta. Informatiile false de pe site-urile de stiri si in presa sugereaza ca modificarie ar intra in vigoare incepand cu data de 6 februarie 2015.

Intr-adevar, in 2013, in cadrul unui proiect de lege lansat in transparenta decizionala pe site-ul Ministerului de Interne, in timpul mandatului ministrului Radu Stroe, erau vizate schimbari in ceea ce priveste vorbitul la telefon si nepurtarea centurii de siguranta.

In cazul vorbitului la telefonul mobil in timpul sofatului, o asemenea contraventie era mutata, conform noului proiect, de la clasa I-a (2-3 puncte amenda) la clasa a II-a (4-5 puncte amenda). Cea mai dramatica schimbare de atunci ii viza insa pe soferii care nu purtau centura de siguranta. Aici, amenzile erau trecute din clasa I-a direct in clasa a IV-a, adica de la intervalul de amenda 160-320 la intervalul 720-1.600 de lei.

Acest proiect de Cod Rutier a fost insa respins de Senat!

Singurele modificari la Codul Rutier sunt cele referitoare la siguranta copiilor. Citeste modificarile oficiale aici: https://www.pdc.ro/articole/modificari-in-codul-rutier-siguranta-copiilor-222


Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici