Sfaturi pentru a conduce in siguranta cand esti insarcinata

de / Postat in Sfaturi utile

Acum ca burtica ta creste, probabil te intrebi ce fel de schimbari ar trebui sa faci, daca e cazul sa faci schimbari, pentru a-ti conduce masina in siguranta si pentru a-ti proteja copilasul inca nenascut. Din pacate, unele accidente sunt inevitabile. Asa ca, e important sa urmezi sfaturile de mai jos, pentru o protectie maxima:


  • Desi poate e inconfortabil, doctorii recomanda femeilor gravide sa continue sa poarte centura de siguranta la volan, in timpul sarcinii. Aminteste-ti doar sa nu plasezi centura peste burta. Ar trebui sa iti pui cureaua de umar pe piept, intre sani, departe de gat, iar centura transversala sa o asezi peste solduri si pelvis, sub burta.
  • Nu pune niciodata cureaua de umar la spate sau sub brat. 
  • Renunta la hainele in plus, cum ar fi paltoanele sau jachetele, astfel incat acestea sa nu interfereze cu plasarea centurii de siguranta. 
  • Poarta centura de siguranta chiar daca masina ta e dotata cu airbag-uri. Studiile arata ca folosirea corecta a centurilor de siguranta aproape elimina riscul de ranire din cauza airbag-urilor in caz de accident. Airbag-urile si centurile de siguranta, impreuna, iti ofera protectia optima. 
  • Ar trebui, de asemenea, sa dai scaunul mai in spate, mai departe de volan. Sternul ar trebui sa se afle la cel putin 25 de cm departare de volan si panoul de bord.
  • Atunci cand e posibil, opteaza pentru locul din dreapta. E mai bine sa fii pasager decat sa conduci, deoarece in acest fel nu vei intra in contact cu volanul, in caz de accident. 
  • Condu defensiv! Exista multi soferi neglijenti pe soselele noastre. Citeste mai multe despre conducerea defensiva aici.

Daca esti implicata intr-un accident, e important sa soliciti ajutorul unui medic imediat. Acest lucru e valabil, chiar daca ai sau nu rani fizice. Trauma provocata de un accident poate cauza nasterea prematura, iar daca fetusul a suferit leziuni, exista sanse mari ca tu sa nu le vezi si sa nu le simti.


Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici