Toti suntem incepatori

de / Postat in Sfaturi utile

Cu totii suntem incepatori, dar cu totii vom deveni, la un moment dat, persoane care stapanesc un vehicul si nu mai fac greselile tipice novicilor. Este important ca dupa 1 an, 5, 20 de condus, atunci cand vedem un incepator la volan sa nu uitam ca si noi am fost la fel.

Asadar:

  • Respecta incepatorii! Si tu ai fost asa candva, nu ii sicana in trafic!
  • Daca vii de pe un drum neprioritar si vezi un incepator pe un drum prioritar, nu iti forta intrarea! Trebuie sa respecti regulile indiferent daca te intalnesti cu soferi experimentati sau nu!
  • Nu ii fura locul de parcare! Daca vezi ca se chinuieste sa parcheze, nu incerca sa te strecori si sa ii furi locul de parcare, iti este mult mai usor sa gasesti altul decat ii este lui sa parcheze!
  • Nu il claxona fara motiv! Chiar daca a oprit la galben la semafor, a cedat trecerea pietonilor care se aflau in cealalta parte a trecerii sau daca conduce regulamentar - toti incepatorii fac cum au fost invatati la scoala de soferi, e nevoie de timp pentru a invata sa estimeze distantele sau daca au timp sa treaca pe galben.
  • Daca vezi ca i-a murit motorul cand a vrut sa plece de la semafor, nu il claxona! Ca incepator, nu stii ce sa faci mai repede: sa pornesti iar motorul, sa pui avariile sau sa te grabesti sa pleci de pe loc!
  • Nu il depasi in situatii care pot fi periculoase pentru tine, adica linie continua, linie dubla continua, in curbe, pe ceata sau cand vizibilitatea este redusa! Probabil crezi ca este enervant sa mergi cu 50 / 90 km/h, dar ai putina rabdare pentru a nu te pune pe tine in pericol!
  • Daca vezi ca vrea un incepator sa te depaseasca, lasa-l! Nu accelera brusc pentru a-l sicana! De abia dupa ce s-a incadrat iar pe banda de mers il poti depasi (cu conditia de a mentine constanta viteza).
Acestea fiind spuse, ca sofer experimentat, incearca sa iti amintesti ca si tu ai fost incepator si ai avut anumite temeri sau probleme in trafic. Incearca sa empatizezi cu soferul incepator si sa nu il stresezi mai mult decat este deja!

Sa ai o zi buna! :)


Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici