Asigurarea RCA cu 60% mai scumpa pentru tinerii sub 30 de ani

de / 06 Oct 2015 / Postat in Stiri

Politele RCA pentru soferii sub 30 de ani s-au scumpit cu pana la 60% din februarie si pana astazi. Unele firme de asigurari, pana nu demult cele mai ieftine, au majorat brusc tarifele. Sunt insa companii care au ieftinit cu 40% aceeasi polita obligatorie de raspundere civila auto.

Pe langa grupa de varsta 18-30 de ani, pe care asiguratorii o considera cea mai riscanta, in calculul primei conteaza si vechimea masinii.

Pentru prima data in ultimii 7 ani, s-a remarcat o scadere la vanzarea politelor foarte ieftine. Pe de alta parte companii care pana acum nu isi doreau asigurari RCA in portofoliu si practicau preturi foarte mari, incep sa scada tarifele.

Cu alte cuvinte, pana acum preturile erau mici pentru a atrage clientii, dar nu se sustineau si la decontarea daunelor. Daca politele, pana acum ieftine, se scumpesc, brokerii sustin ca acele societati ar putea disparea de pe piata. Cand preturile sunt la fel de mari, clientii ar alege o companie serioasa in dauna uneia cu multe reclamatii.

Scumpirea RCA-ului afecteaza peste 500 de mii de soferi.

Tu ce fel de firma de asigurari alegi? Ieftina si cu probleme sau mai scumpa si serioasa?


Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici