Autovehiculele scolilor de soferi trebuie sa fie dotate cu camere video

de / 25 Ian 2014 / Postat in Stiri

Camerele video trebuie sa fie montate pe autovehiculele folosite la sustinerea examenului, mai putin in cazul motocicletelor si mopedelor. Dotarea scolilor auto cu camere de filmat este obligatorie de la sfarsitul lui noiembrie.

Inregistrarile video vor fi stocate de catre Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV), care organizeaza examenul, pentru o perioada de cel mult un an, acesta, alaturi de Directia Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), fiind singurele care vor avea acces la inregistrari, potrivit proiectului.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a spus ca aceste masuri au creat si nemultumiri, ca au existat proteste din partea unor instructori, dar ca ministerul nu isi doreste restrangerea activitatii acestora.

Potrivit unor reprezentanti ai scolilor de soferi, gradul de promovabilitate pentru obtinerea permisului auto este in prezent de aproximativ 25% la prima incercare. Jumatate dintre candidati nu trec de examenul teoretic, iar dintre cei care ajung la proba practica doar 50% obtin permisul auto.


Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici