Categoria AM fara scoala de soferi

de / 25 Ian 2014 / Postat in Stiri


Candidatii la obtinerea unui permis de conducere din categoria AM (mopede) care fac dovada absolvirii anterior datei de 19 ianuarie 2013 a cursului de legislatie rutiera specific conducerii mopedelor pe drumurile publice in cadrul unei unitati autorizate se pot prezenta la examen fara sa mai faca dovada absolvirii unei scoli de soferi, se mai arata in proiect.

Sustinerea probei practice se realizeaza astfel: numai in poligon, pentru autovehiculele din categoria AM; in poligon si traseu, pentru autovehiculele din categoriile A1, A2 si A; numai in traseu, pentru autovehiculele din categoriile B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb si Tv.

Totodata, la sustinerea probei practice in traseu pentru categoriile A1, A2 si A, candidatul va conduce insotit, pe acelasi vehicul, de un instructor din cadrul unitatii autorizate. Examinatorul supravegheaza candidatul dintr-un autovehicul apartinand unitatii autorizate si condus de un angajat din cadrul acesteia, iar comunicarea dintre examinator si candidat se realizeaza prin intermediul mijloacelor tehnice de radiocomunicatii.

Atentie! Este doar un proiect de modificare a legislatiei. Acesta nu a fost inca aprobat si se afla in dezbatere publica timp de 10 zile.


Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici