Programul “Prima Masina” pentru tineri

de / 06 Oct 2015 / Postat in Stiri

Guvernul vrea sa lanseze din noiembrie programul "Prima Masina", prin care isi propune sa sprijine achizitia de autoturisme noi cu credite bancare garantate de stat.

Pot cere bani cei care n-au avut niciodata, pe numele lor, un autoturism nou. Dosarele vor fi insa aprobate cu prioritate pentru tinerii intre 18 si 35 de ani. Prin programul Prima Masina Noua vor putea fi cumparate masini noi, nu second hand, cu preturi de pana la 14.000 de euro.

Statul garanteaza maximum 50% din valoarea creditului acordat, diferenta fiind reprezentanta de autoturismul achizitionat. Valoarea creditului va fi de maxim 50.000 de lei plus TVA, la care se adauga costul politei CASCO pentru primul an.

In plafonul maxim stabilit de stat se incadreaza mai multe marci si modele, in functie de configuratie, printre care Dacia Logan si Ford Bmax, ambele produse in Romania, dar si marci mai scumpe: Volkswagen Polo, Skoda Fabia sau Opel Corsa. Puteti cumpara de asemenea si masini japoneze sau coreene. Preturile difera de la o luna la alta, in functie de oferte si este posibil ca unii dealeri sa ieftineasca anumite modele tocmai pentru a le incadra in plafonul maxim stabilit de stat.

Prevederile acestui program vor fi cuprinse intr-un proiect de act normativ care va fi analizat de guvern in aceasta saptamana, intr-o prima lectura.

Cei doi producatori auto din Romania, Dacia si Ford, apreciaza ca programul “Prima Masina” este unul util, opinie impartasita si de APIA, care precizeaza insa ca va fi nevoie de ajustari care sa permita accesul mai multor marci in cadrul proiectului, scrie Mediafax.


Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici