Unda verde la permisele pentru scuter

de / 25 Ian 2014 / Postat in Stiri

In ianuarie 2013 s-a dat o lege care i-a obligat pe mii de romani sa traga scuterele pe dreapta. Legea interzicea condusul mopedului (scuterului) pe drumurile publice fara permis de conducere categoria AM sau B.

Normele prin care poate fi obtinut un astfel de document nu sunt gata nici la aceasta ora. Aceste norme stabilesc modul in care un candidat poate da examen pentru a obtine permisul pentru categoria AM. Fara ele, scolile de soferi nu pot intocmi dosarele candidatilor.

Autoritatile ii anunta insa pe cei care vor sa conduca mopede, ca se pot inscrie la scolile de soferi pentru aceasta categorie. Ministerul Transporturilor sustine ca normele au fost in sfarsit trimise la Monitorul Oficial si vor fi publicate in curand. Dupa publicarea lor, scolile de soferi vor primi autorizatie de la ARR in 48 de ore.

Examinarea

Cei interesati sa obtina permisul de conducere pentru categoria AM, trebuie sa faca 24 de ore de legislatie si 6 ore de practica. Examenul este format dintr-o proba teoretica si poligon.

Proba de teorie consta in rezolvarea unui chestionar format din 20 de intrebari. Poti sa completezi chestionarele auto de aici.

Unde-i lege, nu-i tocmeala!

In tot acest timp insa, politistii rutieri i-au sanctionat pe cei care au circulat cu scuterul fara permis de conducere. Agentii au deschis peste 2.000 de dosare penale. Este scandalos daca tinem cont ca din vina statului s-a ajuns in aceasta situatie. Oficialii din Politie spun ca nu au ce face, trebuie sa aplice legea.


Articole similare

Comentarii

Inchide
Inchide

Nu ai cont?

Conecteaza-te cu facebook Inscrie-te
Esti instructor auto?
Conecteaza-te aici